NOVA STREHA

Izolacija nove strehe z AGEPAN ploščo kot sekundarno kritino.

Če potrebujete več izolacije kot je debelina špirovcev se Knauf strop spusti na željeno višino. Med gips ploščo in izolacijo se vgradi EKONATUR parna ovira katere stike se polepi z AIRSTOP lepilnim trakom.

 

   

STARA STREHA

Naknadna izvedba sekundarne kritine (paroprepustne folije)  iz notranje strani.

V primeru, da vaša streha še nima vgrajene sekundarne kritine se folija (priporočamo Omega 180) napelje s spodnje strani okoli špirovcev in se na obeh straneh špirovca fiksira z letvijo dim. 4/5 cm pod vrhom špirovca. Tako ustvarimo prostor za zračni kanal. Na sredini med dvema špirovcema pritrdimo dodatno letev, ki folijo tišči proti izolaciji. S tem ustvarimo zračni kanal in preprečimo, da bi se folija pri vpihovanju izbočila.

V primeru, da imate folijo že vgrajeno, prav tako priporočamo, da se skozi preklope folije naknadno vstavijo lesene letve v zračni kanal. S tem napnemo folijo proti izolaciji in omogočimo odtekanje morebitne vode zaradi puščanja strehe ali kondenzacije.

Za lepljenje stikov folije priporočamo uporabo AIRSTOP lepilnega traku, ki ima 30 letno jamstvo. S tem preprečimo, da bi veter med stiki folij prehajal v toplotno izolacijo in ji s tem zmanjševal učinkovitost.

Če potrebujete več izolacije kot je debelina špirovcev se spuščeni strop spusti na željeno višino. Med gips ploščo in izolacijo se vgradi EKONATUR parna ovira katere stike se polepi z AIRSTOP lepilnim trakom.

 
   

STARA STREHA

Izolacija stare strehe z AGEPAN ploščo kot sekundarno kritino in na novo vgrajeno parno oviro iz zunanje strani.

V kolikor imate strop v mansardi že izdelan in ga ne mislite menjati vam priporočamo, da pri menjavi kritine zamenjate tudi staro in dotrajano toplotno izolacijo. Pri tem je potrebno na novo namestiti tudi parno oviro (priporočamo FH Vlies folijo). Stike folije polepimo z AIRSTOP lepilnim trakom.

V kolikor špirovci ne omogočajo vgradnjo zadostne debeline toplotne izolacije jih lahko povišate z dodatnimi letvami ali pa vgradite debelejšo AGEPAN (THD ali THDXL) ploščo direktno na špirovce.

 
   

RAVNA, PREZRAČEVANA STREHA

Izolacija ravne strehe z AGEPAN ploščo kot sekundarno kritino in zračnim kanalom med Agepanom in OSB ploščo.

Tudi pri ravnih strehah priporočamo izvedbo z zračnim kanalom, saj tako omogočimo izsuševanje vodne pare. S tem podaljšamo obstojnost lesene konstrukcije.

Na stropnike vgradimo AGEPAN (DWD, UDP ali THD) ploščo in letve za zračni kanal. Preko njih položimo OSB ploščo ustrezne debeline in strešno folijo (Sika, EPDM, ipd.) oz. kritino primerno za ravne strehe.

Če potrebujete večjo debelino toplotne izolacije lahko s strani na stropnike pritrdite pas OSB plošče. Na spodnji rob OSB plošče pritrdite letev v katero lahko vijačite OSB ploščo.

Stike OSB plošče je potrebno zrakotesno zalepiti z AIRSTOP lepilnim trakom. Gips plošče se vgradijo direktno na OSB ploščo ali pa na  kovinsko podkonstrukcijo.