SEKUNDARNA KRITINA


Osnovni namen sekundarne kritine je zaščititi toplotno izolacijo pred vodo v primeru, da se kritina poškoduje. Zlasti v zadnjem času se je število neurij s točo zelo povečalo, zato je toliko bolj pomembno katero sekundarno kritino izberete.


Kvalitetna sekundarna kritina bo vašo streho zaščitila tudi pred vročino, mrazom in hrupom, zato se, namesto desk in folije, vedno bolj  uveljavljajo lesno vlaknene plošče AGEPAN.


Njihova prednost pred deskami in folijo je v tem, da so vgrajene na pero in utor zaradi česar je vaša streha dodatno zvočno in toplotno izolirana.


Dolga življenjska doba AGEPAN plošč zagotavlja trajno sekundarno kritino in dodatno zaščito vaše strehe tudi pred točo.


Dolg fazni zamik prehoda toplote in možnost vgradnje na zgornjo stran špirovcev omogoča dodatno toplotno zaščito, ki v poletnih mesecih preprečuje pregrevanje mansardnih prostorov.

AGEPAN PLOŠČE
        

 
Agepan DWD
Plošča deb.16mm cenovno in kvalitetno nadomešča deske in folijo. Od naklona 16° folija ni več potrebna.
 

 
Agepan UDP
Plošče deb. 22, 25 in 32 mm. Dodatna toplotna, zvočna in veterna zaščita. Simertričen pero in utor, zato se plošče lahko obračajo.
 

 
Agepan THD
Plošče deb. 40, 52, 60, 80 mm. Dodatna toplotna in zvočna izolacija izboljša fazni zamik prehoda toplote skozi vašo streho.

 
Agepan THD XL
Plošča deb.100 in 120 mm je idealen dodatek za  strehe s premalo izolacije, saj učinkovito zaščiti vašo streho pred poletno vročino.