AGEPAN THD WARM WAND - vgradnja


 


Vgradnja AGEPAN THD plošč v sistemu MARMORIT WARM WAND

 


Agepan THD plošče pritrdimo na leseno konstrukcijo. Ker so plošče na pero in utor raster konstrukcije ni pomemben, je pa pomembno, da se stiki plošč prekrivajo min. za 30 cm. Pred montažo THD plošč je potrebno fasado premeriti ter s ploščami začeti tako, da se bodo stikovale tudi 30 cm stran od vogalov oken in vrat. Stik med nadstropji izvedemo tako, da spodnji rob plošče pritrdimo v spodnjo etažo, zgornji rob pa v zgornjo etažo. Plošče se pritrjuje s posebnimi vijaki, ki so zaščiteni proti koroziji.

 

Vse stike med THD ploščo ter ostalimi materiali kot je cokel, okno, streha, ipd. tesnimo z Marmorit kompromiranim tesnilnim trakom (prva slika), ki preprečuje prehod vetra in vode v konstrukcijo. Trak v nekaj urah ekspandira zato se tesno prilega vsem morebitnim neravninam.


 

 

Enako zatesnimo tudi stik okenske police s spodje strani, ob strani pa vgradimo

tesnilni trak za okensko polico (druga slika), ki je narebran zato voda ne pronica za polico.

 

 


Stik med špaleto in okenskim okvirjem zatesnimo z okenskim profilom z mrežico ki je narejen tako, da po končani izvedbi stika med špaleto in oknom ni potrebno silikonirati, saj profil trajno zatesni ta stik. Profil ima vgrajen lepilni trak na katerega v času gradnje prilepimo folijo za zaščito okna. Po končanju del se ta del profila zelo enostavno odstrani.

 


 

AGEPAN_THD_Putz_050__General_short_processing_instructions.pdf 1012.0KB